Stora Enso lanserar tysk webbplats för emballageaffärer

E-handelslådor blir av allt att döma en viktig produkt på Box Inc. Bild: Stora Enso E-handelslådor blir av allt att döma en viktig produkt på Box Inc. Bild: Stora Enso

Stora Enso har startat en marknadsplats kallad Box Inc, än så länge enbart i Tyskland. Där ska köpare och tillverkare av förpackningar i wellpapp hitta varandra.

Stora Enso varken köper eller säljer förpackningar självt, men äger och driver den nya marknadsplatsen som betalas av förpackningsleverantören baserat på faktiska ordervärdet och är gratis för köparen.

– Med Box Inc utnyttjar vi Stora Ensos marknadsnärvaro och kunskap om wellpappförpackningsindustrin, säger David Ekberg, chef för affärsområdet Packaging Solutions på Stora Enso, i ett pressmeddelande. Box Inc är en bra exempel på en plattformsverksamhet som tillför både leverantörer och kunder värde, menar han.

Box Inc är tänkt att göra det enklare att hitta förpackningsleverantörer på nätet. Kunderna kan ställa frågor och få in offerter från hugade leverantörer. Samtidigt ges leverantörerna möjlighet att nå ut till nya kunder utan egen marknadsföring eller digital närvaro.

Box Inc har lanserats i Tyskland, Europas största marknad för wellpappförpackningar, Planer finns att expandera till andra marknader i Europa.

Publicerad 2020-05-07 11:20

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts