Så mottogs årets första kryssningsgäster i Göteborgs hamn

 Foto: Göteborgs hamn AB Foto: Göteborgs hamn AB

Utflykt i en ”skyddad bubbla”. Så blev besöket i Göteborg för passagerarna på det första kryssningsfartyget som anlöpte Göteborgs hamn i år.

För första gången i år fanns det möjlighet för cirka 1 700 kryssningspassagerare, fördelade på två olika fartyg, att gå i land i Göteborg, närmare bestämt i Arendal, längst ut i Göteborgs hamn – men då under mycket kontrollerade former.

Helgen den 12-13 juni anlände årets första kryssningsfartyg till Göteborgs hamn. Det fick på grund av corona-restriktioner ligga kvar ute på redden och passagerarna fick nöja sig med att avnjuta Göteborg från fartygets däck.

Helgen den 18-20 juni var det dags för två nya kryssningsbesök, men dessa fartyg – AIDA Luna och Mein Schiff 6 – blev årets första kryssningsfartyg att få lägga till vid kaj i Arenal längst västerut i Göteborgs hamn.

De passagerare på AIDA Luna och Mein Schiff som valde att gå i land tilläts se sig om i Göteborg, men endast genom rederiernas egna organiserade turer. Bland valmöjligheterna fanns bussturer med reducerad beläggning samt ett antal vandrings- och cykelturer i Göteborgs-området.

Kryssningsgästerna löd också under samma inreserestriktioner som övriga turister i Sverige just nu, det vill säga att de i dagsläget måste uppvisa ett negativt covid-test för gränspolisen innan de kliver i land.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-06-22 10:07

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021