Så expanderar Lyko i befintliga lokaler

Lykos anläggning i Vansbro i Dalarna. Grafik: Lyko Lykos anläggning i Vansbro i Dalarna. Grafik: Lyko

Svenska skönhets- och hårvårdsdetaljisten Lyko är inom kort på väg ut på fler marknader. För att klara av expansionen under samma tak bygger man ut sin automationslösning från SSI Schäfer.

Innan årsskiftet ska Lyko, med säte i Vansbro i Dalarna, börja sälja till tre ytterligare europeiska marknader. Logistikcentret i Vansbro kommer att ansvara även för distributionen till de nya marknaderna. För att klara av expansionen i befintliga lokaler ska Lyko maximera lagringsytan genom att bygga ut transportsystemen från SSI Schäfer.

Det befintliga skyttelsystemet SSI Cuby kommer att bli dubbelt så stort med 45 000 platser och 150 skyttlar. Utöver den automatiserade lösningen kommer SSI Schäfer att leverera en entresol och tre SSI Logimat hissautomater för lagring av små och mellanstora varor.

Lykos ursprungliga logistiklösning togs i drift i februari i år. Lykos nya automatiserade logistikcenter utrustades med skyttelsystemet SSI Cuby, ergonomiska arbetsstationer, ett transportsystem med kartonger och backar och logistikprogramvaran Wamas.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2020-10-28 09:11

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!