OCS fick storbeställningar av hängtransportörer

OCS har tagit hem två stora beställningar till fordonsindustrin, säger vd Kenth Almqvist (tv) och Christer Lundgren, försäljningsansvarig. (Bild: Mats Udikas) OCS har tagit hem två stora beställningar till fordonsindustrin, säger vd Kenth Almqvist (tv) och Christer Lundgren, försäljningsansvarig. (Bild: Mats Udikas)

Boråsföretaget OCS har fått två stora beställningar på hängtransportörer värda över 100 miljoner kronor till två europeiska företag. Anläggningarna går dels till en tillverkare av elcyklar och dels till en viktig underleverantör i bilindustrin.

OCS Overhead Conveyor System AB:s vd Kenth Almqvist och försäljningsansvarige Christer Lundgren var på plats på logistikmässan Logimat i bilstaden Stuttgart under 13 – 15 mars. Företaget har fått två stora beställningar på hängtransportörer under loppet av en vecka.

Det handlar om totalt fem linjer med företagets storsäljare hängtransportören OCS 150 som klarar en belastning på 150 kg per meter. Namnen på beställarna offentliggörs inte.

Ett av företagen är en tillverkare av elcyklar som gjort en beställning värd omkring 30 miljoner. Den andra beställaren är en stor underleverantör av delsystem till bilindustrin. Här handlar det om fyra linjer till ett värde av 75 miljoner. Leveranserna kommer att pågå en bit in på 2019.

Tyska marknaden är viktig för OCS, Kenth Almqvist och Christer Lundgren som äger OCS tillsammans är nöjda med att vinna affärer på den tyska marknaden, där deras mest betydelsefulla konkurrenter finns.

Komponenterna till hängbanorna tillverkas av underleverantörer. De levereras sedan till OCS i Borås där de förmonteras och görs klara för leverans. Lösningen OCS 150 har tillverkats sedan 2006, men konstruktionen har förfinats under åren säger Kenth Almqvist.

OCS omsatte 83 miljoner kronor under 2017. Företaget har 32 anställda i anläggningen Borås. Dessutom har företaget säljkontor i Tyskland och England samt en produktionsanläggning i Kina.

Mats Udikas

 

Publicerad 2018-03-15 10:58

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst