Marcus Dahlsten utsedd till ny vd på Transportföretagen

– Transportbranschen befinner sig i ett omfattande hållbarhetsarbete och det känns inspirerande att bli en del av den utvecklingen säger Transportföretagens blivande vd Marcus Dahlsten. (Bild: Transportföretagen) – Transportbranschen befinner sig i ett omfattande hållbarhetsarbete och det känns inspirerande att bli en del av den utvecklingen säger Transportföretagens blivande vd Marcus Dahlsten. (Bild: Transportföretagen)

Marcus Dahlsten har utsetts till vd för bransch- och arbetsgivarorganisationen Transportföretagen. Han efterträder Mattias Dahl och kommer närmast från Teknikföretagen.

Marcus Dahlsten är biträdande förhandlingschef på Teknikföretagen och är 45 år gammal. Förutom rollen som biträdande förhandlingschef hos Teknikföretagen har han bland annat varit verksam som jurist hos Företagarna.

– Marcus Dahlsten har arbetat i den märkessättande delen av Svenskt Näringsliv, och är en av de mer erfarna och tongivande i sfären inom området kollektivavtalsförhandlingar. Marcus Dahlsten är dessutom en erfaren ledare som under åren på Teknikföretagen även arbetat med påverkansarbete, säger Björn Alvengrip, ordförande Transportföretagen.

– En allt mer sammankopplad värld ställer höga krav på transportsystemen och att vi kan bibehålla konkurrenskraften, samtidigt som ny teknik möjliggör nya lösningar. Transportnäringen befinner sig i ett omfattande hållbarhetsarbete, konstaterar Marcus Dahlsten.

Publicerad 2019-09-04 18:23

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst