Jula rullar vidare med Collicare

En stor del av e-handeln till Norge går och också med transporterna säger Julas logistikchef Lennart Karlsson. (Bild: Mats Udikas) En stor del av e-handeln till Norge går och också med transporterna säger Julas logistikchef Lennart Karlsson. (Bild: Mats Udikas)

Collicare fortsätter att ta hand om Julas transporter från Europa till Sverige samt mellan Sverige och Norge, i båda riktningarna. Det handlar om stora volymer, omkring 20 bilar per dag.

Ett nytt avtal sträcker sig över tre år och omfattar alla transporter från Julas centrallager i Skara till 34 varuhus i Norge.

–Vi är glada över att kunna få till en förlängning av vårt avtal i ytterligare tre år, säger Julas logistikchef Lennart Karlsson.

– Det är en stor volym och rör sig om ett tjugotal bilar dagligen. Det omfattar även en stor del av e-handeln i Norge. I Sverige använder vi, förutom Collicare, även Schenker.

Jula fortsätter expandera vilket innebär att volymerna kommer öka framöver samtidigt som nya Norgevaruhus etableras, skriver Collicare i ett pressmeddelande.

Som ett led i båda företagens miljöarbete går numera Julas transporter från Italien med tåg på veckobasis till Skara. Dessutom investerar Collicare i en trailerflotta som successivt byggs ut för att drivas med mer miljövänligt drivmedel. Tillsammans har företagen enats om målet att kunna köra denna trafik helt fossilfritt senast 2025.

Norska Collicare har sjöfrakt, tågfrakt, in- och utrikes vägtransport, tredjepartslogistik, flygfrakt, distribution och lager. Med drygt 400 anställda och kontor i 10 länder omsatte koncernen år 2019 cirka 1,4 miljarder norska kronor.

Publicerad 2020-01-23 13:31

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!