Jula investerar i logistikcenter i Falköping

Skaraborgs Logistikcenter i Falköping. Foto: Falköpings kommun Skaraborgs Logistikcenter i Falköping. Foto: Falköpings kommun

Skarabaserade Jula ska bygga ut kapaciteten för logistik och lager vid sin kombiterminal i Skaraborg Logistik Center i västgötska Falköping.

Jula Logistics AB fortsätter sin satsning på sin logistisk- och lagerhantering vid Skaraborg Logistik Center vid Marjarp i nordöstra hörnet av Falköping genom att bygga ett 40 000–50 000 kvadratmeter stort lager på området. Detta gör det till det näst största lagret i Skaraborg, efter Julas befintliga centrallager i Skara. Investeringen från Jula uppgår till 250 miljoner kronor.

Lagret kommer även anslutas med tågspår för omlastning och byggs i samarbete mellan Jula Logistics och Falköpings kommun. Samtidigt investeras det också i en överlämningsbangård på Skaraborg Logistik Center. Tillsammans med Julas bygge av nytt lager innebär det en investering i Skaraborg Logistik Center på cirka 400 miljoner kronor.

Jula har varit verksam på Skaraborg Logistik Center med eget lager och transporter av sina produkter med tåg till Göteborgs hamn. 2013 etablerade bolaget tillsammans med Schenker en järnvägspendel för containers mellan Falköping och Göteborgs Hamn.

2018 köpte Jula kombiterminalen i Skaraborg Logistik Center (”Dryport Skaraborg”) och 2019 tecknade man i samarbete med TBN Sweden AB avtal med Korco AB om hantering och lagring av pappersrullar för export.

Jula säljer idag utrymme i sin tågpendel mellan Falköping och Göteborg till andra företag. Merparten av utrymmet i tåget nyttjar Jula men resterande del erbjuds till företag i regionen.

Dryport Skaraborg hanterar idag över 20 000 TEU per år.

Julas lager- och logistiktjänster riktar sig bland annat mot svensk exportindustri.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-09-03 09:59

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021