Inhyrda får gå hem från Toyota i Mjölby

Den inhyrda personalen i truckfabriken i Mjölby får lämna sitt uppdrag på grund av coronapandemin. (Bild: Toyota Material Handling Europe)) Den inhyrda personalen i truckfabriken i Mjölby får lämna sitt uppdrag på grund av coronapandemin. (Bild: Toyota Material Handling Europe))

Toyotas truckfabrik i Mjölby avslutar uppdragen för 170 inhyrda medarbetare. Skälen är både minskad orderingång och att leveranserna från underleverantörerna minskar.

Coronapandemin påverkar även Toyotas stora truckfabrik i Mjölby med en bemanning på närmare 2000 personer.

– Vi tvingas förhålla oss till rådande läget och då avslutas uppdragen för våra inhyrda medarbetare på kollektivsidan. Vi vill undvika att säga upp fast anställd personal, säger fabrikens produktionschef Peter Carlsson enligt ett pressmeddelande från företaget.

Toyotas underleverantörer har på grund av coronavirusets spridning i Europa stängt eller gått ner i produktion vilket i stor omfattning minskar inflödet av materialleveranser till Mjölby.

Samtidigt minskar orderingången, vilket gör det nödvändigt att anpassa produktionstakten till en framöver lägre men fortsatt hög nivå.

– Företagets ambition är att hålla verksamheten igång så långt som möjligt. Vi behöver vara startklara när det här vänder igen, för det hoppas vi förstås alla att det gör så snart som möjligt, säger Peter Carlsson.

Publicerad 2020-03-26 13:15

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!