Gislaved väger sitt skogsbränsle utan att stanna på vågen

Lastbilen behöver inte stanna på fordonsvågen, programvaran gör det möjligt att väga medan bilen rullar. (Bild: Motus Weighing) Lastbilen behöver inte stanna på fordonsvågen, programvaran gör det möjligt att väga medan bilen rullar. (Bild: Motus Weighing)

Motus Weighing i Göteborg har tagit fram en metod för att väga lastbilar utan att den behöver stanna på vågen. Gislaved Energi är en av de första kunderna.

Gislaved Energi säljer el, fjärrvärme och andra energitjänster. För sitt skogsbränsle har nu Gislaved energi köpt ett system från Motus som väger och identifierar inlastat och utlastat material utan att lastbilarna behöver stanna på vågen. Tamtron Sverige marknadsför Motus produkter i Sverige.

Gislaveds Energi är en av de första kunderna. Tamtron har installerat en 6-meters fordonsvåg av standardtyp, varefter Motus installerat sina produkter MHS och LSV. Ett fordon kan köra över vågen och vägningsresultatet presenteras med en noggrannhet på ned till en tiondels procent, beroende på vågens specifikationer.

Två kameror fotograferar registreringsskyltarna på ekipagen, identifierar registreringsnumret automatiskt och knyter detta till vikten. All data kan omedelbart

nås via det mobila systemet LSV. Resultatet blir ett spårbart register som kan innehålla uppgifter om bland annat fraktade artiklar, vem som levererat till vem och när, liksom lastens energiinnehåll.

Motus produkt MHS har innehar ett internationellt certifikat enligt standarden OIML R134, specificerat av the International Organization of Legal Metrology. Certifikatet är enligt Tamtrons pressmeddelande det första i sitt slag världen.

I Sverige är det Rise som utför provningar enligt OIML R134 och utfärdar certifikat.

Publicerad 2019-11-07 10:44

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

17 feb
European Shipping Week
Bryssel, Belgien
05 mar
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna