EAB tar över Wencos konkursbo

(Foto:EAB) Genom köpet stärker EAB sin position främst inom byggvaruhandeln. Bilden är från Woody i Ronneby. (Foto:EAB) Genom köpet stärker EAB sin position främst inom byggvaruhandeln. Bilden är från Woody i Ronneby.

 

EAB AB som bland annat tillverkar lagerinredningar och portar har köpt Örebroföretaget Wenco Lagertekniks konkursbo. Företagets tillverkning av lagerinredningar flyttas till Smålandsstenar. EAB kommer inte ta över Wencos agentur för truckarna från tyska Hubtex.

I slutet av september försattes Wenco Lagerteknik med 28 anställda i konkurs. Omsättningen var 44 miljoner under det sista verksamhetsåret.

 

EAB har nu köpt konkursboet och flyttar produktionen till sin anläggning i Smålandsstenar. Wenco tillverkade lagerinredningar och utrustningar för materialhantering, det var bland annat pallställ.

– Wenco hade en bra position inom byggvaruhandeln. Det har vi också, så det här köpet gör oss ännu starkare inom det segmentet, säger Mats Carlsson som är ansvarig för lagerinredningar på EAB. Han säger att varumärket Wenco nu försvinner, även om produkterna fortsätter att tillverkas.

EAB har inte för avsikt att ge sig in på truckmarknaden och ta över Wencos agentur på fyrvägstruckar och sidlastare av märket Hubtex.

– Vad som kommer att hända där är ännu inte klart, säger Mats Carlsson. Han konstaterar att EAB räknar sig som en av de ledande aktörerna på den svenska marknaden för lagerinredningar och köpet av Wenco stärker företaget ytterligare.

EAB har drygt 200 anställda och omsätter cirka 700 miljoner kronor. Företaget har egna bolag i Norge, Finland och Holland samt agenter och återförsäljare i många andra länder. Utöver lagerinredning tillverkar företaget konstruktioner för stålbyggnader och också portar.

Mats Udikas

 

Publicerad 2013-11-08 16:04

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts