DSV utökar i Sverige och i Danmark

DSV har flyttat sitt Jönköpingsnav några kilometer söderut på E4:an. (Bild: DSV) DSV har flyttat sitt Jönköpingsnav några kilometer söderut på E4:an. (Bild: DSV)

DSV har flyttat till en ny terminal i Stigamo i Jönköping, Där har företaget invigt en ny terminal på 20 000 kvadratmeter med 2 000 kvm kontor.

DSV har växte ur sin omlastningsterminal i Torsvik söder om Jönköping och har nu flyttat några kilometer söderut längs E4 till området Stigamo.

Jönköping är det största navet för DSVs svenska trafik. Härifrån utgår regional distribution, men även trafiken till Norge och Finland. Marknadsorganisationen för regionen kring Jönköping och Örebro har kontor här.

Huvudbyggnaden är en så kallad crossdocking-anläggning på 20 000 kvadratmeter med ett hundratal portar. Därintill finns ett kontorshus på 2 000 kvadratmeter. Tomten är på 107 000 kvadratmeter och har alltså utbyggnadsmöjligheter.

Lokalbehovet har ökar även på Själland i Danmark. En ny lageranläggning på 150 000 kvadratmeter planeras, som kommer bli DSV:s största logistiknav  i norra Europa.

Bygget har påbörjats och ligger bara några hundra meter från DSV:s huvudkontor i Hedehusene. Den första av fyra nya byggnader förväntas öppna för lagerkunder redan i början av 2020.

Transporter till Skandinavien ombesörjs genom DSV:s egna nätverk med hjälp av cirka 500 lastbilar som regelbundet trafikerar rutterna från Danmark till Sverige, Norge och Finland.

Publicerad 2019-05-22 11:13

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!