Bring ser över strukturen – 16 fick gå i Helsingborg

(Bild: Bring) Bring håller på att se över sin struktur. I december stängdes inrikesterminalen i Helingborg. (Bild: Bring) Bring håller på att se över sin struktur. I december stängdes inrikesterminalen i Helingborg.

Bring Cargo stängde sin inrikesterminal i Helsingborg i december och flyttade över verksamheten till sin terminal i Malmö. 16 anställda har sagts upp. 
– Det är en del av en större förändring som pågått i företaget under en tid. Vi samordnar våra verksamheter, säger informationschef Héléne Belin på Bring Norden.

Bring arbetar med att se över sin struktur i Norden. Det svenska transportnätet har till stor del byggts upp genom köp av olika åkeriföretag under åren.

Bring behöver nu samordna sina verksamheter, förklarar Héléne Belin. Det är bakgrunden till att inrikesterminalen i Helsingborg lagts ner och hela verksamheten flyttats till Malmö. Så sent som i våras lades Brings inrikesterminal i Landskrona ner. Då flyttades verksamheten till Helsingborg.

Totalt är det 16 av de anställda i Helsingborg som sägs upp.

– I vissa fall får vi tyvärr ta till uppsägningar och får skiljas från våra anställda, säger Héléne Belin. Samtidigt betonar hon att företaget växer och tar marknadsandelar. Bring är också väl representerat i Helsingborg genom Bring Frigo, specialist på tempererat gods.

Mats Udikas 

Publicerad 2015-12-07 11:19

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!