Besöksförbud och värmekamera säkrar bildelsföretagets lagerleveranser

Ola Spångberg, stationschef på KGK:s centrallager i Enköping blir fotograferad med värmekameran innan han kliver in på arbetsplatsen. (Bild: KGK) Ola Spångberg, stationschef på KGK:s centrallager i Enköping blir fotograferad med värmekameran innan han kliver in på arbetsplatsen. (Bild: KGK)

KGK:s centrallager i Enköping är en av många logistikarbetsplatser i landet där arbetet löper på i stort sett som vanligt, trots coronaepidemin. För att hindra smittspridning har man infört flera nya rutiner på arbetsplatsen säger KGK:s logistikchef Magnus Almgren.

Förutom uppmaningarna till medarbetarna att tvätta händerna och stanna hemma när de känner sig sjuka har KG Knutsson infört besöksförbud och skanning av de anställdas temperatur med värmekamera. Kameran upptäcker om någon medarbetare kommer till jobbet med förhöjd temperatur.

Logistikchef Magnus Almgren betonar hur viktigt det är att fortsätta vara tillgänglig för kunderna i en pressrelease där han beskriver vilka konkreta åtgärder bildelsföretaget infört för att säkra leveranserna. Han menar att värmekameran är ett smidigt sätt att upptäcka om någon av de anställda har feber.

– Jag tycker det fungerar bra med kameran. Den skapar trygghet för alla oss som jobbar på logistikcentrumet, säger Ola Spångberg som är stationsansvarig på KGK i Enköping.

Ytterligare tre åtgärder är viktiga för att förhindra smittspridning:

  • Det är KGK:s egen personal som lossar alla bilar. Chaufförerna som levererar godset ska hålla sig i omedelbar närhet till sin bil.
  • Chaufförer som hämtar gods får endast vistas vid utlastningsområdet. De har fri tillgång till engångshandskar och handsprit.
  • Ingen orderhämtning på själva logistikcentrumet. Alla leveranser sker med ordinarie transport.

Dessutom höjs nu lagernivåerna och KGK kommer att fortsätta köpa mer av en rad utvalda artiklar. Hyllorna i logistikcentrumet är därför välfyllda.

Magnus Almgren konstaterar att än så länge löper det på nästan som vanligt:

– Beställningarna kommer in, varorna går ut och personalen är frisk. Skulle sjukanmälningarna öka kan vi tillfälligt ta in personal från bemanningsföretag.

Publicerad 2020-04-02 11:19

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts