Terminaldragtruckar

thb67-mafi-med-bock-ih
Terminaltraktorn används för att lasta trailrar på DFDS Tor Lines roro-fartyg till England.

Terminaldragtruckarna, som ofta också kallas terminaltraktorer eller tugmasters, används för att lasta och lossa trailrar och andra typer av lastbärare på fartyg. I norra Europa är hamnarna den absolut dominerande arbetsplatsen. Terminaldragtruckarna används också för rangering av trailrar och släp på lastbilsterminaler. I utbildningsplanen TLP10 klassas terminaldragtruckarVKP som trucktyp D2.

Precis som dragbilar är terminaltraktorerna utrustade med en vändskiva för trailrar. De kan också förses också med andra specialredskap för hantering av flak och kassetter. Förarhytt och drivlina är specialanpassade för att effektivt kunna lasta, lossa och rangera.

Lastning och lossning av trailrar, flak och kassetter på roro-fartyg i nordiskt klimat är en av de mest krävande uppgifterna. Oftast används terminaltraktorer med fyrhjulsdrift i hamnarna.

 

Välkommen att kontakta oss! Vi diskuterar gärna kring ditt projekt eller funderingar när det gäller hantering av gods – truckar, maskiner, utrustning eller hur du kan optimera för bästa drift och ekonomi. Alla våra tjänster har en enda övergripande uppgift: Att hitta absolut bästa lösningen för dig som kund! Oavsett om det är ett enstaka behov av att hyra en maskin eller stödja hela kedjan från analys, investering, leverans, service och totalansvar. En del kallar det eftermarknad – vi kallar det långsiktigt kundansvar och uppföljning.
Göteborgs Truckservice GTS AB
Postorderföretag med inredning för industri, lager och kontor.
Försäljning och uthyrning av nya Terberg terminaltraktorer samt beg. tunga gaffeltruckar, reachstacker och terminaltraktorer

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Om Truck- och lagerhandboken

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Truck- och lagerhandboken

Truck & Lager 2022 Inköpsguiden med allt du behöver för truck, lager, logistik och materialhantering.

Pris: 150 kr. Skaffa ett eget exemplar, Beställ den här!

 ToL_Framsida