Terminaldragtruckar

thb67-mafi-med-bock-ih
Terminaltraktorn används för att lasta trailrar på DFDS Tor Lines roro-fartyg till England.

Terminaldragtruckarna, som ofta också kallas terminaltraktorer eller tugmasters, används för att lasta och lossa trailrar och andra typer av lastbärare på fartyg. I norra Europa är hamnarna den absolut dominerande arbetsplatsen. Terminaldragtruckarna används också för rangering av trailrar och släp på lastbilsterminaler. I utbildningsplanen TLP10 klassas terminaldragtruckarVKP som trucktyp D2.

Precis som dragbilar är terminaltraktorerna utrustade med en vändskiva för trailrar. De kan också förses också med andra specialredskap för hantering av flak och kassetter. Förarhytt och drivlina är specialanpassade för att effektivt kunna lasta, lossa och rangera.

Lastning och lossning av trailrar, flak och kassetter på roro-fartyg i nordiskt klimat är en av de mest krävande uppgifterna. Oftast används terminaltraktorer med fyrhjulsdrift i hamnarna.

 

Försäljning och uthyrning av nya Terberg terminaltraktorer samt beg. tunga gaffeltruckar, reachstacker och terminaltraktorer
Vi är marknadens starkaste och bästa partner för användare av tung mobil utrustning för materialhantering.

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Truck & Lager 2018 Inköpsguiden med allt du behöver för truck, lager, logistik och materialhantering.

Pris: 150 kr.

Truck lager 2018 omslag

Cron Job Starts