Dieseltruckar - motvikt

 

Kalmar DCE80-8774 IH
Kalmar DCE80-8774 IH

De dieseldrivna motviktstruckarna används främst utomhus och klarar de flesta typer av laster och underlag. Som alternativ till diesel finns oftast också gasol som bränsle. I Sverige förekommer gasoltruckar mindre sällan. Dieseltruckarna är ett universalredskap som främst används vid lastning, lossning och transport.
Dieseltruckarna kan ha lyftförmåga på ända upp till 100 ton. De stora truckarna, med 20 tons kapacitet och uppåt, används framför allt inom hamnar,för containerhantering, inom trä- samt stålindustrin.
De europeiska reglerna för avgasutsläpp skärps nu efterhand på nya dieseltruckar. Med hjälp av filter och katalysatorer begränsas utsläppen av partiklar och koldioxider och kväve. Under de senaste tio åren har utsläppen drastiskt minskats, och den utvecklingen fortsätter.
På grund av hur en truck körs med krypkörning och ideligt växlande av körriktning, kan inte en traditionell mekanisk växellåda.
Tre olika tekniska lösningar för transmissionen används. Det är hydrodynamisk transmission som är en hydraulisk växellåda. Eller så används en helt hydraulisk lösning där dieselmotorn driver en hydraulpump och drivhjulen är försedda med hydraulmotorer. Den tredje lösningen är en elektrisk transmission, som också kallas dieselelektrisk transmission. Då driver dieselmotorn en elektrisk generator som i sin tur driver en eller flera elmotorer på hjulen.
Under 2008 såldes drygt 700 nytillverkade dieseldrivna motviktstruckar i landet, enligt branschorganisationen Maskinleverantörerna.

 

 

Välkommen att kontakta oss! Vi diskuterar gärna kring ditt projekt eller funderingar när det gäller hantering av gods – truckar, maskiner, utrustning eller hur du kan optimera för bästa drift och ekonomi. Alla våra tjänster har en enda övergripande uppgift: Att hitta absolut bästa lösningen för dig som kund! Oavsett om det är ett enstaka behov av att hyra en maskin eller stödja hela kedjan från analys, investering, leverans, service och totalansvar. En del kallar det eftermarknad – vi kallar det långsiktigt kundansvar och uppföljning.
Göteborgs Truckservice GTS AB
Ett komplett truckprogram!
Hestra Truck & Maskin AB
Still Sverige är en komplett leverantör av truckar för alla materialhanteringsbehov och tjänster. Även specialvagnar.
Still Sverige AB
Truckleverantör med ett omfattande utbud av produkter och tjänster för att möta alla utmaningar i din materialhantering: försäljning, uthyrning, service, utbildning samt konsulttjänster inom logistik och säkerhet.
UniCarriers Europe AB
Vi är marknadens starkaste och bästa partner för användare av tung mobil utrustning för materialhantering.

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Om Truck- och lagerhandboken

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Truck- och lagerhandboken

Truck & Lager 2022 Inköpsguiden med allt du behöver för truck, lager, logistik och materialhantering.

Pris: 150 kr. Skaffa ett eget exemplar, Beställ den här!

 ToL_Framsida