Eltruckar-motvikt

Atlet Balance ET15
Atlet Balance ET15
Hyster E2.2-3.5XN
Hyster E2.2-3.5XN
Toyota Traigo HT
Toyota Traigo HT

Den elektriska motviktstrucken bär lasten framför den främre hjulaxeln och balanserar upp lasten med sin egen tyngd. Truckens eget batteri fungerar som motvikt.
Eldrivna motviktstruckar används huvudsak för inomhushantering. De flesta modeller ligger under fem ton i lyftförmåga. Men det finns modeller som är anpassade för hantera betydligt tyngre laster. Någon enstaka modell klarar att lyfta ett par tiotals ton.

De moderna eltruckarna är försedda med växelströmsmotorer (AC). Till fördelarna med den motortypen är att de kräver mindre underhåll än de äldre likströmsmotorer. Elektroniken som krävs för att styra motorerna är betydligt mer avancerad än för likströmsmotorer.

En annan tydlig tendens är att trehjuliga truckar har blivit vanligare på marknaden. De är smidigare än de traditionella fyrhjulingarna. Vändradien och därmed också gångbreddsbehovet blir mindre. De är instabilare än fyrhjulingarna, men inbyggda säkerhetssystem hjälper till att hålla trucken på rätt köl.

 

 

Ett komplett truckprogram!
Hestra Truck & Maskin AB
Alla typer av truckar, både nytt och begagnat. Service och reservdelar.
Linde Material Handling AB
Still Sverige är en komplett leverantör av truckar för alla materialhanteringsbehov och tjänster. Även specialvagnar.
Still Sverige AB
Truckleverantör med ett omfattande utbud av produkter och tjänster för att möta alla utmaningar i din materialhantering: försäljning, uthyrning, service, utbildning samt konsulttjänster inom logistik och säkerhet.
UniCarriers Europe AB
Vi är marknadens starkaste och bästa partner för användare av tung mobil utrustning för materialhantering.
Generalagent för Hyundai och Tecna. Komplett leverantör av truckar med analyser, ekonomi, underhåll och utbildning. Även begagnade truckar.
Generalagent för Yale med ett komplett program av stödbens- och motvikstruckar. Finansiering och service.
Generalagent för Cesab i Sverige sedan 1992. Företaget är väletablerat med nät av återförsäljare och service över hela Sverige.

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Truck & Lager 2018 Inköpsguiden med allt du behöver för truck, lager, logistik och materialhantering.

Pris: 150 kr.

Truck lager 2018 omslag