strackplastning

Sträckfilmning

Sträckfilm håller godset på plats på pllen och skyddar mot fukt och smuts. Tyngre gods kräver en mer tänjbar, segare och dyrare film och därmed också en bättre och dyrare sträckfilmsmaskin som kan utnyttja filmens egenskaper.

Det finns två typer av film, plangjuten och blåst. Den plangjutna, som också brukar kallas ”cast”, är den vanligaste. Den kan levereras i olika tjocklekar och med olika sträckförmåga. Den kan vara något försträckt, mer eller mindre klibbig, bred, smal, färgad eller transparant. Plasten tillverkas av polyeten som kan behålla sin elasticitet ner till minus 50 grader. Tjockleken är mellan 8 µm och 40 µm, och den är tänjbar upp till 350 procent.

En segare film gör den mer lämpad för tungt och oregelbundet gods med vassa kanter eller hörn som sticker ut. En eventuell reva i blåst film är inte hela världen, filmen håller ihop ändå. Sträckfilm görs av polyeten. En del filmer är oklibbade på utsidan för att pallar som står intill varandra inte ska haka fast i varandra i pallställaget.

Sträckfilmningen kan ske manuellt, med halvautomatiska maskiner eller med helautomatiska maskiner. Manuell filmning sker med ett enkelt handredskap. En halvautomatisk maskin som kräver att truckföraren placerar pallen på vridbordet. En helautomatisk maskin har en rullbana som pallarna placeras på och därefter matar maskinen fram pall för pall till positionen för plastning.

 

Märksystem, Lagerlådor, Rfid-etiketter, lastpallar, transportförpackningar.
Boxon AB
Allt du behöver för Verkstad, Lager, Lyft, Transport och Materialhantering.
Cowab AB
Har levererat sträckfilmsmaskiner, bandningsmaskiner krympfilmsmaskiner, tejpautomater och emballage sedan 1980.
Din leverantör av storsäck samt mindre säckar av kraftigare kvalitet. Stäcknät, film, nätsäck och jute.

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Om Truck- och lagerhandboken

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Truck- och lagerhandboken

Truck & Lager 2022 Inköpsguiden med allt du behöver för truck, lager, logistik och materialhantering.

Pris: 150 kr. Skaffa ett eget exemplar, Beställ den här!

 ToL_Framsida