Hyllställ

Hyllställslagring innebär att godset förvaras på släta hyllplan. Hyllställen byggs upp av olika delar som stolpar, hyllplan och stag, gavelplåtar och sockelplåtar.

En tumregel säger att hyllställ används när den samlade lagringsvolymen är högst 200 liter. När volymerna är större är det mer ekonomiskt att använda pallställ. Vid större volymer kostar det nämligen mer att plocka lösa enheter in och ut i hyllstället än att förvara det på pall.

Ett manuellt betjänat hyllställ byggs ofta upp till tre våningar, eller entresoler, där varje våning är 2,5 m. Den praktiska gångbredden är vanligen 1 000 mm.

Ett normalt hyllplan bör klara en last på 200 kg om den är jämnt fördelad. Ett förstärkt plan kan klara dubbelt så mycket. Hyllställ används ofta tillsammans med förvaringslådor. Hyllorna måste då dimensioneras så att det finns tillräckligt stort spel i höjd och sidled.

Hyllställ för plock av små detaljer på en entresolvåning. 

Projekterar, tillverkar och monterar allt inom förvaring för industri och lager. Nyckelfärdiga lösningar, reparation, besiktning och utbildning.
Köper och säljer nya och begagnade lagerinredningar.
System för lageroptimering med pallställ, utdragsenheter och Fifo-lösningar.
Säljer och lagerhåller nya och begagnade lagerinredningar från många olika leverantörer. 40 olika modeller på lager.
Försäljning av produkter till industri och kontor, distanshandel.

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Truck & Lager 2020 Inköpsguiden med allt du behöver för truck, lager, logistik och materialhantering.

Pris: 150 kr.

Truck lager 2018 omslag

Cron Job Starts