L

Retursystem drar igång rfid-projekt

De grå helpallarna från Svenska retursystem är märkta med rfid-etikett.
De grå helpallarna från Svenska retursystem är märkta med rfid-etikett.
(Bild Svenska retursystem)

Svenska retursystem startar ett pilotprojekt som syftar till att utveckla ett gemensamt rfid-system för dagligvarubranschen. Systemet utnyttjar de rfid-etiketter som redan idag finns inbyggda i företagets egna plastpallar.

Svenska retursystem vill ta fram ett rfid-system ger skapar spårbarhet genom hela varuflödet. Nu utvecklar man ett system för att kunna följa de enskilda pallarna i hela flödet. Idag har Retursystem mer än 300 000 grå helpallar i plast som används av dagligvarubranschen.

Under hösten och vintern genomförs ett pilotprojekt och förhoppningen är att kunna erbjuda systemet till dagligvaruhandelns aktörer med början under 2014.

Fördelarna med ett rfid-system för olika typer av lastbärer är bland annat minskad administration, effektivare mottagningskontroller, minimering svinn av olika slag samtidigt som det ger ökad kontroll och högre effektivitet för våra kunder säger Conny Swahn som är försäljnings- och marknadschef på Svenska Retursystem.

– I det första steget bygger vi upp ett system för att följa returhelpallarna genom varuflödet och testar det. Vi ser även framtida möjligheter att både förse fler returenheter med rfid och att lägga in mer information i systemet; som exempelvis vilka varor som lastbäraren fraktar, säger Conny Swahn.

 

Publicerad söndag, 29 september 2013 19:09

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien