L

Freja förvärvar företag med 140 anställda

Med stor sannolikhet på väg mot Grekland eller Polen.
Med stor sannolikhet på väg mot Grekland eller Polen.
(Bild: Transcargo)

Danmarksbaserade transportföretaget Freja, vars verksamhet täcker Norden med omnejd, växer vidare med ett förvärv – sitt första på flera år. Köpobjektet är det likaledes danska Transcargo, med cirka 140 anställda.

Danska Transcargo – som inte ska förväxlas med ett brottsinblandat och konkursat Göteborgsbolag med likartat namn – har cirka 50 anställda i Danmark och 90 i Polen, men även tre medarbetare i Sverige. Företaget uppges vara starkt inom kyltransporter, och bland de ledande transportörerna på sträckorna mellan Danmark och Grekland respektive Polen.

Freja säger sig ha avvaktat med förvärv de senaste åren i väntan på en riktigt väl passande möjlighet. Men med den nya affären tycker sig företaget ha kommit ett steg närmare sitt mål att erbjuda ett fullbrett tjänsteutbud på transportmarknaden, skriver det i ett pressmeddelande. Freja har sedan före affären cirka 600 medarbetare.

Transcargos två grundare och huvudägare, samt dess vd, blir alla kvar i olika roller inom verksamheten under Frejas ägo. Överlåtelsen genomfördes per årsskiftet, men godkännande av konkurrensmyndigheter återstår.

Publicerad tisdag, 09 januari 2018 12:56

Relaterade artiklar

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien