L

Ntex expanderar stort i England

Thomas Ström, Ntex.
Thomas Ström, Ntex.
(Bild: Ntex)

Göteborgsbaserade transport- och logistikföretaget Ntex förvärvar engelska Immingham Transport, med 98 medarbetare. Grovt räknat vidgar det Ntex personalstyrka med en tredjedel, och omsättningen med en tiondel.

– I och med förvärvet säkerställer vi nu hela värdekedjan i England, säger Ntex grundare och vd Thomas Ström i ett pressmeddelande.

Ntex har självt sitt engelska huvudkontor i staden Immingham, och samarbetar sedan tidigare med Immingham Transport.

– Vi vill skapa oss en egen logistikapparat i England och garantera att vi har kapaciteten att göra det som våra kunder kräver av oss, säger Thomas Ström.

Immingham ligger på den engelska östkusten, 30 mils resa norrut från London, ungefär i höjd med Manchester och Leeds. Och inom några kilometers radie ligger också hamnorterna Grimsby och Killingholme. Immingham Transport har 32 000 kvadratmeter terminalyta, med lager på 3 700 kvadratmeter.

Ntex har närmare 300 anställda, och omsättning på 1,3 miljarder kronor. Immingham Transport har 98 anställda och omsätter omkring 130 miljoner kronor.

Publicerad tisdag, 09 januari 2018 10:46

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien