L

Xeneta vill prisjämföra även flyget

Xenetas grundare Patrik Berglund och Thomas Sørbø.
Xenetas grundare Patrik Berglund och Thomas Sørbø.
(Bild: Xeneta)

Norska Xeneta, vars automatiserade prissammanställningar av sjöfraktspriser har varit framgångsrika, ger sig på att utveckla en motsvarande tjänst på flygsidan. Full lansering är tänkt att ske i vår.

– Marknaden efterfrågar tydligt ett jämförelseverktyg som gör att företag kan få ut så mycket som möjligt när de förhandlar fram flygfraktspriser, säger Xenetas grudnare och vd Patrik Berglund i ett pressmeddelande.

– Sektorn är minst lika oförutsägbar som sjöfraktens, och just nu skjuter priserna i höjden bland annat för att det råder kapacitetsbrist och för att e-handeln växer. Det påverkar resultatet hos alla berörda, från varuägare till speditörer och transportörer – och påverkar tilliten till hela leveranskedjan.

Xenetas prisjämförelseplattform används av 700 företag, som vid sina jämförelser mot priserna i Xenetas databas samtidigt försörjer den med statistikunderlag. Enligt Xeneta har det hittills genererat 35 miljoner enskilda prisuppgifter, på 160 000 transportsträckor. 

Publicerad torsdag, 14 december 2017 12:57

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien