L

Kärda och Göstas truck två nya i Hysters svenska nät

Hyster är en viktig leverantör av tunga truckar för industri, hamnar och terminaler.
Hyster är en viktig leverantör av tunga truckar för industri, hamnar och terminaler.
(Bild: Hyster)

Hyster fortsätter att bygga ut sitt svenska säljnätverk. Företaget har utnämnt två nya representanter, ”dealers”. Det är Göstas truck i Göteborg och Kärda Maskinservice i Värnamo.

Den amerikanska truckleverantören Hyster fortsätter nu med utbyggnaden av sitt svenska nätverk. Systemtruckar har sagts upp som generalagent

Hyster går istället över till en modell där flera representanter eller ”dealers” ansvarar för var sitt distrikt. Tidigare under året stod det klart att Nordisk Truck-Trans i Norrköping får ansvar för stora delar av östkusten tillsammans med sina två samarbetspartners, Bernströms truck i Västervik och Trucksäljarn i Köping.

Ytterligare två representanter är nu klara. Det är Göstas Truckar som finns i Göteborg, Falkenberg och Halmstad och Kärda Maskinservice, Värnamo, som kommer att representera Hyster i Småland

Göstas Truck har en stor verksamhet inom truckuthyrning, bland annat till hamnar och terminaler. Hyster har ett stort sortiment när det gäller tunga dieseltruckar.

På två stora marknader saknar Hyster representanter än så länge. Det är Skåne och Stockholm-Mälardalen. Det finns inte heller någon representant för företaget i Norrland norr om Gävle – Sandviken

– Det finns fortfarande vita fläckar på kartan. Men fler företag är på väg, säger Magnus Svensson som är ansvarig chef för Hyster i Norden.

Mats Udikas

Publicerad torsdag, 07 december 2017 11:54

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien