L

Mitsubishi Logisnext nästa steg i integrationen med Unicarriers

Unicarriers MX30 är en av de nya Mitsubishimodellerna som  tas in i Unicarriers program.
Unicarriers MX30 är en av de nya Mitsubishimodellerna som tas in i Unicarriers program.
(Bild: Mats Udikas)

Mitsubishi-gruppen samlar sin truckverksamhet i dotterbolaget Logisnext, där Unicarriers ingår. Nästa år förväntas förändringen slå igenom på Europamarknaden. Unicarriers i Sverige tar nu in Mitsubishis elmotviktare på 2,5-3,5 ton i sitt program.

Enligt Mitsubishi blir det nybildade dotterbolaget Logisnext en av världens tre största trucktillverkare. Det var för mer än tre år sedan som Mitsubishi-gruppen köpte Unicarriers

En rad varumärken samlas i Logisnext, förutom Mitsubishi, Cat och Rocla är det TCM och Unicarriers. Det klassiska svenska märket Atlet används också, men som beteckning på Unicarriers svensktillverkade maskiner.

Logisnext finns än så länge bara i Japan. I Europa avvaktar Mitsubishi till nästa år.

– 1 april 2018 ska det enligt planen ske någon form av samgående i Europa, men det kan dröja ett tag till, säger Per-Erik Mogren som är försäljningschef på svenska Unicarriers.

Unicarriers i Sverige har börjat ta in truckar från Mitsubishi i sitt sortiment. Det är en serie fyrhjuliga elmotviktare med beteckningen MX. Lyftkapaciteten är 2,5 – 3,5 ton och lyfthöjden upp till 7 meter. Truckarna är tillverkade på Rocla-fabriken i Finland och säljs också som Mitsubishi Edia EX.

Unicarrier introducerade truckserien under mässan Logistik & Transport i Göteborg.

– Det är början på ett samarbete. Vi har tagit in modellerna för att täcka några hål i vårt sortiment, säger Per-Erik Mogren.

Mats Udikas

Publicerad torsdag, 09 november 2017 09:45

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien