WEBB-TV

Godstjuvar gick i Postnords filmfälla

Efter svårförklarligt godssvinn under färd i Västsverige satte Postnord upp dolda webbkameror inne i trailern. Se hur kriminella klättrar in och ut från motorhuven på en bakomliggande bil i över 80 kilometer i timmen.

Efter att i somras ha uppmärksammats på återkommande stölder av elektronikprodukter från samma varuägare – från Postnordlastbilar på en viss sträcka mellan Vara och Alingsås – valde Postnord att förse en lastbilstrailer med specialbyggda mobiluppkopplade videokameror.

Nu visar Postnord upp resultatet: en tvåminutersfilm där två kriminella män klättrar in i trailern från motorhuven på en bakomliggande bil med släckta lysen. Enligt filmen har de först behövt forcera ett hänglås, och det hela ska ha skett i farter över 80 kilometer i timmen.

Filmen får dock ett sedelärande slut, vid vad som förefaller vara en senare incident. Postnords säkerhetsansvariga har kunnat följa videosändningen via en surfplatta, och genom instruktioner till chauffören att bromsa in har det gjorts omöjligt för brottslingarna att komma ut, då deras bil tvingats hålla avstånd. När lastbilen stannar grips de två männen i detta fall av ortens polis, som också varit delaktig i insatsen.

Postnord lade ut filmen på Youtube på tisdagen.

Publicerad onsdag, 01 november 2017 13:59