Rusta bygger ut med 46 000 kvm

Klart om ett år.
Klart om ett år.
(Bild: Alexander Kristofersson)

Centrallagret i Norrköping, invigt för två år sedan, tycks ha givit Rusta mersmak. Varuhuskedjan tänker fördubbla takten i etableringen av nya varuhus, och bygger ut lagret med 46 000 kvadratmeter.

15-procentig försäljningstillväxt i år hör till bilden för Rusta, som de senaste åren har öppnat ett varuhus i månaden och nu är uppe i totalt 108, fördelade på 87 i Sverige, 19 i Norge och två i Tyskland. Och under åren som kommer ska takten i etableringen av nya butiker minst fördubblas, planerar företaget nu.

Rusta har hittills självt ägt den nya lagerfastigheten i Norrköping men nu säljer Rusta den till fastighetsförvaltaren Wilfast och fondförvaltaren NRP (Ness, Risan & Partners, ej att förväxla med logistikfastighetsbolaget NREP). Syftet är att fokusera på den egna affären och frigöra kapital till den, genom att istället bli långsiktig hyresgäst hos köparen.

Transportnytt har tidigare skrivit om lagret i Norrköping i samband med att det byggdes. Nu före utbyggnaden omfattar det cirka 74 000 kvadratmeter nyttjandeyta, varav omkring 8 500 i ett 32 meter högt automatlager med nio kranar. Med den nu planerade utbyggnaden blir den totala nyttjandeytan alltså uppåt 120 000 kvadratmeter, och lagret därmed ett av Sveriges största. Av den lageryta som nu tillkommer utgörs runt 10 000 kvadratmeter av ett entresolplan. Utbyggnaden ska stå färdig mot senare delen av 2018.

Publicerad onsdag, 18 oktober 2017 10:50