L

Sveriges speditörer – vi ger dig listan

Allt kan du få förmedlat, men gör din speditör det effektivt?
Allt kan du få förmedlat, men gör din speditör det effektivt?
(Bild: Fotolia)

Några står för lastbilstransporter i täta riksnät, andra länkar ihop kedjan för din pall till Kina. I Transportnytt nr 8-2017 synar vi mångmiljardbranschens bredd och topplistar 70 stora aktörer. 

I storleksordningen 50 miljarder kronor omsätter de, speditörerna i Transportnytts marknadsöversikt – men konkurrensen är hård. Se vilka de är, och läs om hur de gått från att vara förmedlare av transporttjänster till att bli logistiska allvaruhus med mer eller mindre av eget utförande. 

En utmaning för transportköparen i varuägarledet är att genomskåda vilka styrkor och svagheter enskilda speditörer har, på en marknad där många vill framställa sig som att de är lämpade att lösa allt, och gränserna mot både rådgivning och transportutförande kan vara luddiga. 

Transportnytt nr 8-2017 når brevlådan hos dig som prenumererar den 19 oktober. Numret kan även beställas från vår prenumerationsavdelning eller köpas som e-tidning

Publicerad måndag, 16 oktober 2017 00:00

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien