Castellum bygger stort för tredjepartslogistik i Brunna

Så här kommer kommer vyn att se ut från E18 över Castellums nya logistikområde i Brunna.
Så här kommer kommer vyn att se ut från E18 över Castellums nya logistikområde i Brunna.
(Bild: Castellum)

Castellum har köpt totalt 182 000 kvm mark i Brunna norr om Stockholm. Avsikten är att bygga lager- och logistikanläggningar inriktade på e-handel och citylogistik. De första lokalerna kan vara inflyttningsklara årsskiftet 2018-19.

Det börsnoterade företaget Castellum satsar i Brunna, alldeles intill E18 i Upplands-Brokommun. Planen är att under fem år bygga totalt 90 000 kvm lager- och logistikanläggningar.

– Vi ser att det finns en stor efterfrågan på lokaler från den snabbväxande e-handeln. Sedan tror vi också att läget passar väldigt bra för företag som behöver göra snabba leveranser till Stockholm, det vill säga citylogistik, säger Tobias Engqvist som är projektchef på Castellum.

Fastighetsföretaget köpte 132 000 kvm byggbar mark från Kilenkrysset för ett drygt halvår sedan. Här är avsikten att bygga 60 000 kvm logistiklokaler i fyra eller fem etapper. Det handlar om enheter på som är upp till 15 000 kvm vardera, med en invändig takhöjd på 11 meter.

– Vi kan tänka oss att göra anläggningarna större om det finns företag som efterfrågar det. Det blir moderna och flexibla anläggningar, säger Tobias Engqvist.

Arbetet med markberedning och sprängning har inletts och första inflyttning kan ske efter nästa årsskifte.

Castellum har köpt ytterligare ett område på 50 000 kvm i en annan del av Brunna. Säljare var Upplands-Bro kommun. Det är området är i första hand avsett för småindustri och handel.

I Brunna har företag som Altia, Edströms Logistics, Swedish Match och Kosttillskott etablerat sig. På andra sidan E18 någon kilometer bort ligger dessutom Coops stora centrallager. NCC är också en stor aktör som har fastigheter i Brunna.

Castellum räknar sig som Sveriges största ägare av lager- och logistiklokaler. Företaget äger 1,4 miljoner kvm över hela Sverige.

Publicerad onsdag, 11 oktober 2017 16:32