Thomas Hasche blir ny vd på Linde

Thomas Hasche tar över som vd i Linde från årsskiftet.
Thomas Hasche tar över som vd i Linde från årsskiftet.
(Bild: Linde Material Handling)

Thomas Hasche blir ny vd på Linde Material Handling i Sverige. Han är idag ekonomichef på företaget och efterträder Bengt Alestig vid årsskiftet. Nästan samtidigt meddelar Linde att man blir helägare av återförsäljaren Nordtruck.

Thomas Hasche är 43 år och har varit ekonomichef på Linde sedan 2015. Han har haft en nyckelroll på Linde som i hög grad bidragit till företagets starka utveckling sägs i ett pressmeddelande från företaget.

Linde Material Handling omsatte drygt 1,5 miljarder kronor under 2016 och är därmed störst av de svenska försäljningsbolagen i truckbranschen.

Linde meddelar också att man nu förvärvar hela Nordtruck AB, baserat i Örnsköldsvik. Linde är sedan tidigare ägare av 25 procent av Nordtruck som också fungerat som återförsäljare i Norrland. Företaget omsätter omkring 130 miljoner kronor.

Nordtrucks marknadschef Patrik Hedberg har utsetts till regionchef för Linde Region Nord och de anställda kommer att ingå i Linde Material Handlings organisation.

Bengt Alestig som varit vd på Linde Material Handling sedan 2010, har utnämnts till vd för Lantmännen Maskin. Sedan tidigare har han erfarenhet från Swecon som ägs av Lantmännen. Han har också varit styrelseledamot i Lantmännen Maskin.

Publicerad torsdag, 05 oktober 2017 11:15