L

Bemanningsbolag ersätter blixtar hos APMT

APM Terminals lämnar blixtsystemet för timanställda i Göteborgs hamn.
APM Terminals lämnar blixtsystemet för timanställda i Göteborgs hamn.
(Bild: Göteborgs hamn)

APM Terminals avbryter samarbetet med det så kallade blixtsystemet i Göteborgs hamn. Från och med 1 oktober kommer containerterminalen att använda sig av extrapersonal från bemanningsföretaget Adecco..

APM Terminals har tecknat ett avtal med Adecco om en skräddarsydd bemanningslösning för extrapersonal. Därmed lämnar man samarbetet i det så kallade blixtsystemet i Göteborgs hamn. Hittills blixtsystemet drivits tillsammans med Logent Ports & Terminals och Gothenburg Roro Terminal. Totalt 300 personer arbetar som timvikarier i blixtsystemet.

– Huvuddelen av det arbete som utförs på terminalen kommer även i fortsättningen att genomföras av tillsvidareanställda medarbetare. Genom samarbetet med Adecco ökar APM Terminals flexibiliteten och tillförlitligheten under tider och perioder då man behöver extra bemanning för att hantera specifika önskemål från kunderna, säger Henrik Kristensen, vd på APM Terminals i Göteborg i ett pressmeddelande.

Adecco kommer att hantera både rekrytering och ersättning för den personal som arbetar extra hos APM. Rekryteringen av medarbetare startar nu uppger Niklas Evheden som är kontorschef på Adecco i Göteborg. Både de som idag arbetar inom blixtsystemet men även andra intresserade att söka.

Sedan 1 september svarar säkerhetsföretaget Avarn Security (tidigare G4S) för inpasseringen till containerterminalen. Tidigare bemannades vakten av 14 hamnarbetare. Nästa år ska inpasseringen av bilar i porten skötas av ett automatiserat självservicesystem (Se ”Nu vidtar vi åtgärder för att få bort risker” i Transportnytt 7-2017).

Publicerad torsdag, 28 september 2017 11:00

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien