L

Test: Styvt stativ stärker BT Reflex

På håll ser det inte ut som om så mycket har förändrats med Toyotas skjutstativtruck Reflex. Men granskar man den närmare så hittar man en rad förbättringar.
På håll ser det inte ut som om så mycket har förändrats med Toyotas skjutstativtruck Reflex. Men granskar man den närmare så hittar man en rad förbättringar.
(Bild: Andersom Testing)

Ytligt sett har inte den förnyade skjutstativtrucken Toyota BT Re ex RRE140–250H förändrats särskilt mycket. Men trucken har fått ett helt nytt stativ med högre prestanda än tidigare. Stabiliteten är bättre och energiförbrukningen har sänkts, konstaterar Transportnytts testredaktör Theo Egberts i nummer 7-2017.

Största skillnaden mot tidigare är det nya stativet och gaffelvagnen. Genom att använda smalare men djupare profiler har stativets styvhet blivit betydligt bättre än tidigare. Stativet har breddats och genomsikten har blivit betydligt bättre genom att cylindrar och hydraulslangar för frilyftet har fått ny placering.

Läs vårt femsidiga reportage från trucktestet, i Transportnytt nr 7-2018 som kan beställas från vår prenumerationsavdelning eller köpas som e-tidning

Publicerad torsdag, 28 september 2017 00:32

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien