L

Torsvik får ny 10 000-kvm-anläggning

Logistic Contractor har fått uppdraget att bygga en logistikanläggning på 10 000 kvadratmeter i Torsvik söder om Jönköping, tänkt att stå klar för inflyttning runt maj.

Beställare är Jönköpingsbaserade fastighetsbolaget Tolust, som har ritningar färdiga för en modern lagerbyggnad på totalt 35 000 kvadratmeter. Tomten är totalt 80 000 kvadratmeter. Den ligger i Flahultsområdet, centralt i Torsvik, med DB Schenker som närmsta granne.

Den byggetapp som nu har startats omfattar 10 000 kvadratmeter. Ytan kan delas av för kunder från 2 500 kvadratmeter och uppåt.

– Vi har ett antal spännande intressenter men inga klara än, säger Tolusts vd Tommy Fritz till Transportnytt.

Tolust ägs till hälften var av fastighetsbolagen Tosito och Lustgården. Alla är höggradigt inblandade i etableringen av Munksjöstaden, ett stort bostadsområde vid Munksjön i centrala Jönköping på mark som tidigare använts industriellt. Berg på den nu aktuella lagertomten i Torsvik har använts som källa för sten att fylla marken med vid bostadsbyggena i stan.

Publicerad torsdag, 14 september 2017 11:40

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien