Litet förvärv ska ge Best insteg i Danmark

Ett Köpenhamnsbaserat transportbolag som senaste året omsatt motsvarande 1,6 miljoner svenska kronor blir avstampet för budinriktade Best Transport, som efter Sverige och Norge också vill täcka in Danmark.

Tämligen nystartade Last Mile Services ApS hette bolaget som förvärvats, numera namnbytt till Best Transport Danmark. Hemsidan som ännu står i det ursprungliga namnet ger bilden att verksamheten är starkt inriktad på kylleveranser till apotek, under kvalitetsregelverket GDP. Under det brutna räkenskapsåret som slutade i juni i år omsatte bolaget 1,24 miljoner danska kronor, återger den danska företagsupplysningssajten Proff. Enligt Best är dock dagens omsättning runt 5 miljoner kronor, på 4–5 fordon.

Best beskriver insteget i Danmark som en fortsättning på en stor satsning för att bli Nordens ledande aktör inom snabba transporter. Målet är att kunna erbjuda samma dag-transporter och hemleveranser till större delen av Danmark.

Best Transport AB har vuxit snabbt de senaste åren, inte minst genom förvärv av ASA Transporter och Idrottsbudet, och omsatte 377 miljoner kronor år 2016. Företaget är koncernsyster till tredjepartslogistikföretaget Aditro Logistics inom ramen för riskkapitalfonden Valedo Partners Fund II.

Publicerad onsdag, 06 september 2017 17:14