L

Svensk-dansk reachstacker lyfter 152 ton

Bland annat vindkraftindustrin är intresserad av truckar med riktigt hög lyftkapacitet
Bland annat vindkraftindustrin är intresserad av truckar med riktigt hög lyftkapacitet
(Bild: NC Nielsen)

Danska truckföretaget NC Nielsen planerar att bli klar med världens största reachstackertruck i slutet av året. Det är en ombyggd Konecranes-truck som kommer att kunna lyfta upp till 152 ton.

NC Nielsen planerar för att börja anpassa en serie truckar från Konecranes så att den kan klara riktig tunga lyft. Första maskinen visas upp i slutet av året. Därefter planerar man börja bygga en kort serie med stora truckarna under 2018 i fabriken i Balling i Danmark. Basmaskinerna kommer från Konecrane Lifttrucks fabrik i Markaryd.

Efterfrågan på truckar med så hög lyftkapacitet finns bland annat inom vindkraftindustrin, och hos speditörer och hamnterminaler.  NC Nielsen har tidigare byggt om reachstackertruckar till vindkraftindustrin som klarar att lyfta 100 ton. Även Kalmar har levererat reachstackertruckar med den kapaciteten

I standardutförande klarar trucken 45 ton. Men den har försetta med större motvikt, egenvikten hos de förstärkta truckarna är 110 ton. Dessutom förses de med förstärkt bom, större lyftcylindrar och hjul med diametrar på två meter.

Publicerad onsdag, 06 september 2017 12:44

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien