L

Kion Group blir Autostorespecialist

Den franska hemfixarkedjan 4-murs automatiserar distributionscentralen med Autostore.
Den franska hemfixarkedjan 4-murs automatiserar distributionscentralen med Autostore.
(Bild: Kion Group)

Egemin, som är en del av truckgiganten Kion Group, har fått sin femte beställning på Autostores automatiserade lådlager. Denna gång är det franska hemfixarkedjan 4-murs som lagt en order på en lösning som rymmer upp till upp till 23 000 lådor.

Franska 4-murs som bland annat säljer textilier, färg och tapeter har sitt logistikcentrum i Marly i nordöstra Frankrike nära den tyska gränsen. Därifrån försörjs kedjans 120 butiker.

Logistikcentrumet inför styckvis produktplock för att fortsätta lansera ett nytt koncept i sina butiker, kallat ”Lifestyle”. Enligt ett pressmeddelande är målet med automatiseringen inte att reducera personalen, utan att optimera logistikflödet och centralisera uppgifter som idag utförs ute i butikerna.

Därför har företaget beställt ett Autostoresystem med tio robotar och två plockstationer. Vid start har systemet med 10 000 lagerlådor, men det kan byggas ut till 23 000 lådor i det befintliga ramverket. Systemet byggs med lådor i 13 nivåer och kräver en golvyta på 700 kvm. Systemet planeras vara i drift under januari 2018.

Det är Egemin SAS som är leverantör av systemet och automationskonsult. För drygt ett halvår sedan presenterade företaget sin satsning på att bli specialist på det norskutvecklade Autostore-systemet. Idag har man fem beställningar på Autostore-system i Frankrike, Belgien och Holland.

Egemin SAS är idag en del av Dematic som är Kion Groups företag för systemautomation av lager och intralogistik.

Publicerad onsdag, 02 augusti 2017 18:23

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien