L

Jungheinrich fick order på 1 000 lijontruckar

Jungheinrich ska leverera omkring 1000 truckar med litiumjonbatterier till en stor beställare.
Jungheinrich ska leverera omkring 1000 truckar med litiumjonbatterier till en stor beställare.
(Bild: Jungheinrich)

Jungheinrich har fått en order på mer än 1000 truckar med litiumjonbatterier. Det är den största beställningen på truckar med lijon-batterier hittills, enligt tillverkaren. Beställaren är tills vidare anonym.

Enligt pressmeddelandet från Jungheinrich kommer drygt 1000 truckar som drivs med litiumjonbatterier att levereras till beställarföretagets lager och terminaler i Storbritannien, Frankrike, Italien och Tyskland. Det kommer att ske under de närmaste månaderna. Omkring 700 av truckarna kommer att vara smalgångstruckar för plock på höga nivåer.

Jungheinrich tillverkar både litiumjonbatterier och laddare i egen regi. Batterierna sätts samman i företagets fabrik i Norderstedt i Tyskland.

– Just nu finns inget truckmärke som har fler litiumjon-fordon i drift än Jungheinrich. Jungheinrich är ensamma om att kunna leverara kompletta system med allt från batterier, till laddaren och själva trucken, hävdar Lars Brzoska, direktör för försäljning och marknadsföring i företaget.

Enligt Brzoska gör litiumjon-teknikens höga prestanda det möjligt att ytterligare elektrifiera truckdriften och ersätta dieseltruckar. Andra fördelar med tekniken jämfört med bly-syrabatterier, är kortare laddningstider, att batteriet är underhållsfritt och livslängden större.

Publicerad tisdag, 01 augusti 2017 14:44

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien