L

Castellum bygger nytt i Rosersberg

Ny byggnad för ett till tre lager.
Ny byggnad för ett till tre lager.
(Illustration: Castellum)

Fastighetsbolaget Castellum bygger ytterligare en anläggning i Rosersbergs logistikkluster Stockholm Nord. Det handlar om 12 000 kvadratmeter med inflyttning om ett år.

Den nya byggnaden är tänkt för en till tre hyresgäster och uppförs på en fastighet som förvärvades av Castellum år 2015. Den byggs med modern standard, bland annat vädertätade dockningsstationer.

Castellum äger sedan tidigare ytterligare tre fastigheter i samma område.

Den nya lokalen är tänkt att passa bredare och mer flexibla behov, förklarar Anders Nilsson, vd för Castellums verksamhet i norra Stockholmsområdet.

– Det blir en lager och logistikbyggnad på 12 000 kvm, delbar till tre enheter med 11 meter i takhöjd, säger Anders Nilsson. Men jämfört med de lokaler vi har idag passar den en mer varierad kundgrupp, inte bara lager och logistik. Det kan vara andra verksamheter som till viss del behöver lager och uppställningsytor, men det behöver inte vara Schenker eller DHL. Vi har ett antal intressenter i den gruppen men inga avtal är skrivna.

Nybygget väntas stå färdigt för inflyttning under våren 2018.

Castellum är Sveriges största ägare av logistikfastigheter. I Stockholm äger och förvaltar bolaget 110 fastigheter om sammanlagt 700 000 kvadratmeter.

Publicerad torsdag, 18 maj 2017 08:00

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien