L

Demag tecknar stororder på underhåll hos Mercedes

Avtalet på Mercedes fabriker omfattar såväl inspektioner som underhållsåtgärder.
Avtalet på Mercedes fabriker omfattar såväl inspektioner som underhållsåtgärder.
(Bild: Daimler AG)

Demag, som ingår i Konecranes-koncernen, har tecknat ett avtal med Daimler AG om underhållet i fyra bilfabriker i Tyskland med över 10 000 kranar och telfrar och över 23 000 lasthanteringsredskap.

I serviceavtalet ingår inspektioner och underhållsåtgärder på bilfabrikerna i Sindelfingen och Bremen och anläggningarna för montering av drivlinor i Stuttgart-Untertürkheim och Hamburg.

I dessa anläggningar används över 10 000 kranar och telfrar med lastkapaciteter från 80 kg till 63 ton för viktiga lyftfunktioner längs produktionslinjerna och i slutmonteringen. Säkerhetsinspektionerna kommer också att omfatta över 23 000 lasthanteringsredskap och lyfttillbehör.

Avtalet omfattar också underhåll av billyftplattformar på produktionslinjerna i Sindelfingen och Bremen. Som tillval tillhandahåller Demag Service support på första nivån för passagerar- och lastlyftar på de fyra anläggningarna när leverantören av lyfttjänster inte är tillgänglig.

Serviceverksamheten utgör nästan 40 procent av Konecranes omsättning. Koncernens förhoppning är att en gemensam serviceorganisation för Konecranes och Demag kommer öka styrkan på servicesidan framöver. I Nordamerika har serviceverksamheterna redan slagits samman. Nu fortsätter integrationsarbetet i Europa, Mellanöstern och Asien.

Konecranes kunder är verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Koncernen har 17 000 anställda på 600 platser i 50 länder och omsättningen år 2016 var 33 miljarder kr

Publicerad torsdag, 11 maj 2017 10:11

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien