L

Cargolux och Emirates Skycargo inleder samarbete

Avtalet undertecknades av Cargolux vd Richard Forson (tv) och Nabil Sultan som är chef för Emirates division Cargo.
Avtalet undertecknades av Cargolux vd Richard Forson (tv) och Nabil Sultan som är chef för Emirates division Cargo.
(Bild: Emirates)

Flygfraktbolaget Cargolux Airlines börjar samarbeta med Emirates Skycargo. Bolagen slår nu samman sina fraktnät och får tillgång till varandras flygplansflottor.

De båda bolagen presenterade sitt samarbete på en presskonferens under mässan Air Cargo Europe som var en del av Transport Logistic i München. Luxemburgs infrastrukturminister Francois Bausch deltog i presentationen av samarbetet.

Cargolux och Emirates har tecknat ett preliminärt avtal (Memorandum of understanding) för ett brett strategiskt samarbete på operationell nivå.

Samarbetet betecknas som banbrytande, mellan ett specialiserat flygfraktbolag och ett fullservicebolag. Förutom att antalet destinationer för godset utökas för båda företagen så kan frekvensen på godslinjerna öka betydligt för Cargolux. Emirates får tillgång till fler renodlade fraktflyg som kan ta större gods och också olika specialsändningar.

Från och med i juni i år kommer Emirates Skycargo att börja gå till Luxemburg och använda samma terminal som Cargolux. Cargolux kommer å sin sida att öka frekvensen av för sina fraktflyg till Dubai World Terminal.

Emirates Skycargo uppges vara världens största flygfraktbolag. Man har tillgång till moderbolagets flotta av 260 jumbojet. Dessutom finns 15 renodlade fraktplan i flygplansflottan.

Cargolux är Europas ledande flygfraktbolag med 28 fraktplan. Man går till ett 90-tal destinationer, varav cirka 70 som ingår i linjetrafiken.

Mats Udikas

Publicerad onsdag, 10 maj 2017 09:04

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien