L

Stena Line på väg att lämna Varberg

Stena Nautica flyttas kanske till Halmstad.
Stena Nautica flyttas kanske till Halmstad.
(Bild: Stena Line)

Stena Line har börjat leta efter en ny hamn för sin trafik till danska Grenå. Under 2019 behöver Stena lämna sitt nuvarande färjeläge i Varberg. Halmstad kan vara ett alternativ.

Varbergs kommun kommer att säga upp hyresavtalet med Stena Line, flytten från det nuvarande färjeläget ska ske senast tredje kvartalet 2019. Det uppges i ett pressmeddelande från Stena.

Bakgrunden är att Varbergs kommuns vill bygga stadsdelen Västerport, vilket betyder att färjeläget behöver flytta. Enligt uppgifter i Hallands Nyheter vill inte kommunen bekosta ett nytt färjeläge, utan anser att det är rederiets ansvar. Halmstad är ett möjligt alternativ för färjetrafiken till Grenå.

Stena har skrivit en avsiktsförklaring med Hallands Hamnar, där både Halmstad och Varbergs hamnar ingår, för den fortsatta dialogen. Det uppger Tony Michaelsen, chef för linjer mellan Sverige och Danmark. Men samtidigt utvärderar man också andra alternativ. 

– Vi har funnits i Varberg i många år och tycker givetvis det är tråkigt att behöva starta en process med att leta efter alternativ hamn, säger Tony Michaelsen.

Varje år transporteras cirka 170 000 passagerare, 45 000 bilar och 45 000 lastbilar på linjen Varberg – Grenå.

Publicerad torsdag, 04 maj 2017 11:22

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien