L

Scandic Trans Sverigesatsar – öppnar terminal i Huddinge

Finländska Scandic Trans Sverigetrafik växer.
Finländska Scandic Trans Sverigetrafik växer.
(Bild: Handheld)

Finländska Scandic Trans dotterbolag Scandic Logistics har öppnat en terminal i Huddinge i Stockholm. Företaget är en stor transportör av livsmedel och kylda produkter.

Scandic Trans har i över två decennier verkat inom landsvägstransporter i Norden och Europa. Exporten och importen av styckegods till och från Sverige har ökat de senaste åren, därför har företaget behövt utvidga och utveckla sitt eget transportnät.

 Scandic Logistics transporterar gods från Sverige till Finland och tvärtom och sköter även transporter inom Sverige, huvudsakligen styckegods som till exempel livsmedel och kylda och frysta varor.

I synnerhet i Mälardalen har företaget många kunder och schemalagda transporter. För distributionen i Stockholm använder Scandic Logistics samarbetspartnern City Transporter.

Terminalen kan användas som mellanlager och är öppen dygnet runt, så gods kan föras och hämtas alla tider på dygnet. Scandic Logistics erbjuder även kunder att hyra lagerutrymme i terminalen i Stockholm.

Scandic Trans planerar att utvidga verksamheten till alla nordiska storstäder.

Publicerad onsdag, 26 april 2017 18:01

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien