L

Helge Nyberg tar hem utländsk försvarsorder

Så här ser grundmodellen ut för den specialanpassade plockvagn som Helge Nyberg fått en stororder på.
Så här ser grundmodellen ut för den specialanpassade plockvagn som Helge Nyberg fått en stororder på.
(Bild: Helge Nyberg AB)

Ett europeiskt lands försvarsindustri har beställt avancerade vagnar med elförsörjning för orderplock från Helge Nyberg.

Ordern gäller specialbyggda Ergobjörn-vagnar som kommer användas vid orderplock.

 Helge Nyberg AB utvecklar och tillverkar truckar och vagnar i Ulricehamn, specialiserade på intern materialhantering under varumärket Ergobjörn.

– Kundsekretessen gör att jag inte kan gå in på ordersumma eller detaljer, säger Peter Sprigg, vd för Helge Nyberg AB. Men det rör sig om ett femtiotal specialbyggda vagnar som bygger på vår grundkonstruktion.

Vagnarna är försedda med en integrerad elförsörjning så att föraren ska kunna koppla till dator och skrivare för att ta med sig runt på plockrundan. Specifika krav har ställts på vagnarna i form av lätthet och ergonomi.

– Kraven har varit mycket omfattande från kunden och det finns specifika krav på hur vi ska konstruera elförsörjningen, säger Peter Sprigg vidare. Vi tog ordern i hård konkurrens och kunden baserade valet av oss på vår långa erfarenhet av orderplock och kunskap i att bygga hållbara konstruktioner.

Mats Thorén

Publicerad onsdag, 26 april 2017 15:16

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien