L

Toyota introducerar en ny liten skjutstativtruck

Toyota introducerade skjutstativtrucken Staxio XR under vårens turné med produktnyheter.
Toyota introducerade skjutstativtrucken Staxio XR under vårens turné med produktnyheter.
(Bild: Mats Udikas)

Toyota BT introducerar nu en ny typ av mindre skjutstativtruckar på den svenska marknaden. Det är Staxio XR som i grunden är en ledstaplare.

Under våren har Toyota presenterat nya produkter i samband med sin turné runt om i landet. Den lilla skjutstativtrucken Staxio XR introduceras nu på den svenska marknaden. Den hör till alltså till Staxiofamiljen och är i grunden en ledstaplare. Den körs som en stödbenstruck. När trucken däremot är stillastående eller nära stillastående kan stativet skjutas fram och den lastar och lossar som en motviktstruck.

Trucken lyfter 4,8 meter och kan fås med både sidoförings- och gaffelspridningsaggregat. Konstruktionen gör att trucken kan hantera många olika typer av lastbärare. Gafflarna på vanliga stödbenstruckar – staplare och låglyftare – är exempelvis för höga för lågprofilpallar.

– Trucken passar för företag som har behov av en mindre truck för många olika uppgifter, menar Susanne Wallgren som är produktchef för lagertruckar på svenska Toyota. Trucken har bland annat levererats till Sandvik och Ikea.

BT Reflex, den stora skjutstativtrucken från Toyota, har fått en rejäl ansiktslyftning. Några av förbättringarna är starkare växelströmsmotorer, mjukare hydraulik, bättre sikt genom stativet och kontinuerligt höj- och sänkbart golv. Tak av härdat glas är tillval och gaffelvagnen kan förses med positioneringsljus vilket underlättar arbetet på höga nivåer.

Mats Udikas

Publicerad torsdag, 20 april 2017 09:54

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien