L

Magnus Nygren säljer WMS-specialisten Nyce till Visma

Nyce kommer att fylla en lucka hos Visma, menar Magnus Nygren som nu säljer sitt företag.
Nyce kommer att fylla en lucka hos Visma, menar Magnus Nygren som nu säljer sitt företag.
(Bild: Mats Udikas)

Magnus Nygren säljer sitt företag, WMS-specialisten Nyce Solutions, till Visma som främst är känt för sina affärsprogramvaror.

Visma som är ett programvaruföretag med norskt ursprung, tar nu över Nyce Solutions med rötter i distanshandelsstaden Borås. Nyce Solutions kommer nu att bli en del av Visma Retail som leds av divisionsdirektör Peter Fischer.

Av pressmeddelandet om affären framgår att tanken med affären är att Nyce ska förstärka Vismas kompetens när det gäller e-handel i kombination med butiksdistribution – omnichannel. 

– För konsumenten är det självklart att allt ska fungera oavsett om man startat sin köpresa på nätet och avslutar i butik eller vice versa. För detaljister är det centralt att kunna tillgodose kundens förväntningar vad gäller korrekt lagersaldo och snabba leveranser, säger Peter Fischer.

– Med vår spetskompetens inom internlogistik och lagerhantering löser vi en stor pusselbit. I kombination med Visma Retails innovationskraft och långa erfarenhet av systemstöd för detaljhandel, kan vi tillsammans erbjuda koncept som knyter ihop centrala frågor, menar Magnus Nygren. Han fortsätter som vd för företaget som behåller kontoret i Nittorp utanför Borås.

Nyce Solutions har utvecklat ett lagerhanteringssystem (WMS, Warehouse management system) med funktioner som röstplock, automationsstyrning, crossdockning och mobila gränssnitt. Nyce Logic WMS, som systemet heter, används av flera  tongivande aktörer inom detaljhandeln och också av tredjepartsleverantörer. Kjell & Co, Consortio (Haléns m fl) och Danske Fragtmænd är några av Nyce Solutions referenskunder.

Nyce Solutions har vuxit kraftigt under de senaste åren och omsatte 25 miljoner kronor 2015. Visma omsätter motsvarande närmare 10 miljarder kronor och ägs idag av det brittiska investmentbolaget KKR. Magnus Nygren framhäver fördelarna med att ingå i ett större sammanhang:

– Vi ser fram emot de möjligheter som en stark aktör och ägare som Visma kan bidra kring vår fortsatta utveckling med bla. kommande release av Nyce Logic 4.0, säger han.

Publicerad onsdag, 19 april 2017 18:27

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien