L

Svenska Camso lade ner, Broson Wheels tar över

Andreas Palmgren är vd på Broson Wheels.
Andreas Palmgren är vd på Broson Wheels.
(Bild: Mats Udikas)

Camso har utsett Broson Wheels till ensam distributör på den svenska marknaden. Camso Sweden har stängt sitt distributionscentrum.

Camso Sweden, tidigare Camoplast Solideal, har stängt sitt distributionscenter i Tyresö utanför Stockholm och låter Broson i Vårgårda ta över lagerhållning, distribution och försäljning på den svenska marknaden. Camso har lämnat lokalen i Tyresö och delar av personalen har återanställts av Broson.

Broson ska marknadsföra varumärkena Camso och Solideal och representera Camsos produkter för industri- och entreprenadmarknaderna, det är däck, fälgar och band.

Broson levererar däck, fälgar och hjul till gaffeltruckar, entreprenadfordon och lantbruksmaskiner, liksom även hjulaxlar till frirullande fordon. Huvudkontor med lager och distribution ligger i Vårgårda. Dessutom finns försäljningskontor i Göteborg och i Stockholm. Omsättningen uppgår till omkring 130 miljoner kr och antalet anställda är cirka 30.

Camso har över 7 500 anställda som konstruerar, tillverkar och distribuerar däck, fälgar, larvband samt banddrivsystem för branscherna materialhantering, entreprenad, jordbruk och motorsport. Koncernen har utvecklingscentra och produktionsenheter i Nord- och Sydamerika, Europa och Asien. Camso förser tillverkare av maskiner (OEM) med sina produkter under varumärkena Camso och Solideal och distribuerar sina produkter till eftermarknaden genom sitt globala distributionsnätverk.

Svenska OEM-kunder kommer fortsättningsvis att erhålla sin service från Camsos europeiska distributionslager i Duisburg, Tyskland.

Publicerad onsdag, 19 april 2017 17:19

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien