L

LK flyttar sitt logistikcentrum till Ulricehamn

VVS-grossisten LK-systems öppnar lager i Ulricehamn.
VVS-grossisten LK-systems öppnar lager i Ulricehamn.
(Bild: LK Systems)

VVS-grossisten LK Systems AB har anställt 14 personer och investerat 50 miljoner kronor i en ny anläggning i Ulricehamn. Lagerkapaciteten ökas från 3 000 till 8 000 kvadratmeter.

 

Det nya logistikcentret kommer att lagerhålla VVS-produkter och PEX-rör. LK har vuxit ur de gamla lagerlokalerna i Malmö som nu avvecklas. Ulricehamn har ett bra geografiskt läge som gör att LK kommer närmare sina största kunder samt knutpunkten Göteborgs hamn. Kortare avstånd och samordningsvinster kommer att leda till minskade transporter och lägre koldioxidutsläpp. En annan positiv aspekt är att den nya anläggningen värms genom återvinning av värme från LK:s rörfabrik, som ligger alldeles intill.

LK är en familjeägd företagsgrupp som grundades år 1910. LK utvecklar produkter och lösningar för VVS, teknisk armatur och sjöfartsindustrin. Koncernen har 380 anställda, verkar i 31 länder och omsätter drygt en miljard kronor. Företaget har visat god och stabil tillväxt de senaste åren, som grundats bland annat på en gynnsam utveckling för egenutvecklade VVS-systemen för golvvärme och tappvatten.

Publicerad onsdag, 29 mars 2017 21:31

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien