L

E-handel, läkemedel och lax sätter prägel på flygfraktkonferensen

 Lax och skaldjur är ett kraftigt växande godsslag för flygbolagen.
Lax och skaldjur är ett kraftigt växande godsslag för flygbolagen.
(Bild: Marine Harvest)

Raimund Paetzmann, tidigare direktör på Amazon, är en av talarna på flygfraktkonferensen Nordic Air Cargo Symposium i Köpenhamn. E-handel är ett av årets teman för konferensen.

 I år arrangeras den årliga flygfraktkonferensen Nordic Air Cargo Symposium i Köpenhamn 30 mars. Tre ämnen sätter sin prägel på konferensen: e-handel, läkemedel och lax.

Raimund Paetzman som tidigare ingick i Europaledningen för e-handelsjätten Amazon är en av konferensens inledningstalare. Han kommer att presentera de några av trenderna i transportindustrin. E-handeln som nu globaliseras i allt högre grad är en av de trenderna. Ytterligare ett konferenspass kommer att koncentrera sig på vilket inflytande e-handel kommer att ha på flygfraktindustrin.

Under eftermiddagen arrangeras ett rundabordssamtal om läkemedelslogistik. Det hand- lar om kvalitet samt utbud och efterfrågan. Konferensen rundas av med ett konferenspass om utsikterna transporterna av lax och skaldjur.

– Det är det varuslag som växer på den nordiska flygfraktmarknaden, säger Lars Gunnar Comén, på Euroavia International som ligger bakom konferensen.


– Norge har stora ambitioner när det gäller vattenbruk, en del bedömare menar att fraktvolymerna både kommer att två- och trefaldigas under de närmaste åren. Så det är ett viktigt ämne för oss.

Publicerad torsdag, 23 mars 2017 11:22

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien