L

Allan Lavén värvad till Bockasjös logistikoffensiv

Bockasjö rekryterade Allan Lavén.
Bockasjö rekryterade Allan Lavén.
(Bild: Prologis)

Bockasjö har värvat logistikveteranen Allan Lavén. Den 1 september börjar han som vice vd i BSGR Projektutveckling som är en del av Bockasjökoncernen.

Allan Lavén har varit Nordenchef med ansvar för en portfölj om tolv logistikbyggnader med 400 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. 1 september förra året, en vecka efter 65-årsdagen lämnade han jobbet på Prologis. Tidigare har han haft ledande befattningar inom DHL och Schenker.

– Jag har följt Bockasjö under lång tid och är imponerad av deras snabba utveckling. Det ska bli jättespännande att få vara med att utveckla verksamheten och fortsatta expansionen. säger Allan Lavén i ett pressmeddelande från Bockasjö.

Bockasjö befinner sig i stark expansion. Förutom två byggnader på Hisingen varav den ena för Volvo Cars, uppförs även en paket- och postterminal i Örebro och en ny postterminal i Västerås. Koncernen bygger också ett logistikcenter i Eskilstuna med Sportamore som hyresgäst.

Pågående byggnation tillsammans med två markarbeten vid Landvetter flygplats och Hisingen utgör totalt en investering om 1,5 miljarder kronor.

– Efterfrågan på logistikbyggnader ökar starkt. Det beror dels på den ökade e-handeln men också utfasning av äldre byggnader som ersätts med nya, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö.

Med säte i Borås verkar Bockasjö-koncernen inom fastighetsförvaltning och -utveckling med inriktning mot lager och logistik i Skandinavien. Koncernen ägs till lika delar av Joakim Hedin och Paul Frankenius.

Publicerad onsdag, 15 mars 2017 23:17

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien