L

Nya polska containerterminalen köpte 47 fordonsdatorer från Växjö

Pekskärmen på JLT:s fordonsdator är närmast okrossbas enligt tillverkaren.
Pekskärmen på JLT:s fordonsdator är närmast okrossbas enligt tillverkaren.
(Bild: JLT Mobile Computers)

Växjöföretaget JLT Mobile Computers har levererat 47 fordonsdatorer av modellen Verso Plus 10 till den nya containerterminalen T2 i DCT Gdansk. Den nya terminalen invigdes nyligen och fördubblar kapaciteten i hamnen.

En av leverantörerna av utrustning till terminalen är den svenska datortillverkaren JLT Mobile Computers. Företaget har levererat 47 fordonsdatorer av typen Verso Plus 10. Datorerna monteras i terminaltraktorer av typen Kalmar K2 och används för terminaloperativsystemet Navis N4. JLT:s litauiska partner Autepra är systemleverantör.

 

Den stryktåliga fordonsdatorn är försedd med pekskärm som enligt tillverkaren är närmast okrossbar och kontakt med fukt och vätska samt kan användas med eller utan skyddshandskar.

Invigningsceremonin i containerterminalen DCT Gdansk ägde nyligen rum. Den nya djupvattenterminalen T2 är utrustad med att ta emot de största containerfartygen med lastkapacitet på över 20 000 teu. Med den nya terminalen har GCT Gdansk fördubblat sin årliga kapacitet till 3 miljoner teu.

Kajen i den nya terminalen är 650 meter lång och försedd med fem stora containerkranar av typen STS. I terminalen finns också 15 eldrivna portalkranar på gummihjul (RTG). Totalt 730 personer är anställda på DCT Gdansk.

Publicerad onsdag, 14 december 2016 22:30

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien