L

Jollyroom i Kärra växer i Backa

Ole Sauar, vd för Jollyroom.
Ole Sauar, vd för Jollyroom.

20 000 kvadratmeter i två hus växer nu till 30 000 kvadratmeter i tre – vilket ger årets julklappar en egen lokal. Expansionen för leksaks- och barnprylshandlaren Jollyroom gynnar även fastighetspartnern Castellum.

Kärratrakten i Göteborg förblir hemmet för hela Jollyroom, trots att lagret i och med den senaste expansionen alltså fördelas över tre hus. Transportgatan 17, i och för sig med postadress Hisings Backa, är senaste tillskottet på adresslistan. Lokalen ligger tre fyra kilometer från de tidigare, vilka i sin tur är grannar med varandra. Hyresvärd för alla delar är Castellum.

Det nya lagret är på 9 650 kvadratmeter, och kommer till en början att fyllas med julklappar på 12 000 pallplatser.

– I framtiden kommer det att fortsätta fyllas på kontinuerligt med nya produkter säger Jollyrooms vd Ole Sauar i ett pressmeddelande.

Han konstaterar att Castellum har ett stort antal fastigheter i Göteborgsregionen, och beskriver fastighetsbolaget som ”en partner som kan möta våra behov i en löpande expansion”.

Omsättningen för Jollyroom var förra året 392 miljoner kronor och kommer i år, enligt företaget självt, att passera 600 miljoner kronor.

Publicerad onsdag, 19 oktober 2016 15:45

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien